Direktlänk till inlägg 8 december 2016
Kära gottegrisar,
Hur mår ni idag? Det är gött med mig! I lucka 8 följer ett underbart recept som jag verkligen älskar och som jag gör varje jul. Pannacottan är supergod redan som den är, och man dessutom smaksätter den med saffran blir den gudomlig (och mättande). Alla människor som jag har serverat pannacottan till älskar den, så om ni tycker om lussebullar kommer ni att älska det här receptet!
Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten, i ungefär fem minuter. Koka sedan upp grädde och socker i en kastrull och stäng sedan av plattan. Tryck ut vattnet ur gelatinet. Tillsätt sedan gelatinet i kastrullen. Blanda i saffran och vaniljsocker. Lägg sedan in pannacottorna i kylskåpet i minst fyra timmar. Servera dem med frukt eller bär of your choice Jag brukar ha på röda vinbär eller björnbär. Säg till ifall ni provar receptet! Ha det!
Saffranspannacotta
4 gelatinblad
10 dl grädde
1 dl vitt socker
2 paket saffran
2 tsk vaniljsocker
Kramar från Nicole ♡