Direktlänk till inlägg 14 september 2016
Kära vänner,
Aldrig tidigare har det hänt att jag bakat en kaka som min pappa sagt var "jättegod" (han är ganska kräsen). Aldrig tidigare har det hänt att jag fått så många komplimanger för min bakning som för dessa vaniljrutor. Därför måste jag bara dela med mig av detta gryma recept som jag hittade på en blogg. Har dock gjort om det lite utifrån mitt tycke. Kärlek till detta<3
Recept på vaniljrutor
Smuldeg: Arbeta samman smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i matberedare. Om du har en för liten matberedare kan du dela upp degen och mixa två eller tre gånger istället. Tryck ut hälften av degen i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper i botten.
Fyllning: Blanda ägg, kesella vanilj, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbotten i långpannan. Smula sedan resten av smuldegen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i 200 grader i ca. 30 minuter. Låt kallna och dela den i lagom stora fyrkanter. Pudra lite florsocker över och servera med vaniljglass/vaniljsås, frukt & bär. Nam!
Smuldeg
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning
4 ägg
2 dl kesella vanilj
5 dl créme fraiche
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
Garnering
Florsocker
Kramar från Nicole ♡