Direktlänk till inlägg 31 augusti 2016
Kära älsklingar,
Jag har aldrig riktigt brytt mig om att minska på köttkonsumtionen förrän jag verkligen blev intresserad av hälsa, miljö och djur. Jag är inte vegetarian eller vegan, men jag ser verkligen upp till de som är det. I och med att jag har en del allergier så hade det varit ganska jobbigt för mig att utesluta ännu mer mat och därför planerar jag inte att bli vegetarian eller vegan. Dock försöker jag äta så vegetariskt som möjligt, det vill säga att jag äter mer av ost, ägg och yoghurt.
Jag äter inte skinka och kyckling jätteofta utan bara vid vissa måltider. På den veganska sidan äter jag mer bönor, soya, ärtor, nötter, havreyoghurt, havremjölk och liknande produkter. En applåd för er vegetarianer och veganer, jag beundrar er! Nu menar jag verkligen inte att ni alla ska gå och bli vegetarianer, utan jag vill bara få er att tänka om lite och kanske byta ut någon måltid eller två mot veg då och då. Det hade varit toppen!
Recept på hälsosam & vegetarisk saltkola
Mixa alla ingredienser till cashewnötsbottnen i en matberedare. Ta sedan fram en lång brödplåt klädd med bakplåtspapper och tryck ut cashewmassan så att den blir jämn och fin. Sedan tvättar du matberedaren så att du kan använda den till saltkolan. Mixa alla ingredienser till saltkolan och smeta försiktigt ut kolan på toppen av cashewnötsbottnen. Lägg in brödplåten i frysen i en timme och sedan kan du antingen äta kakan eller lägga in den i kylskåpet. Vill du ha kakan vegansk, byt då ut honungen till ett veganskt alternativ som till exempel agavesirap, lönnsirap etc. Nam!
Cashewnötsbotten
* 2 dl cashewnötter
* 1 dl kokosflingor
* 1 msk kokosolja
* 1 msk honung (eller veganskt alternativ)
* 1 nypa salt
Saltkola
* 17 färska dadlar
* 1/2 dl smält kokosolja
* 1 tsk salt
Kramar från Nicole ♡